18.3.14

Επιτέλους Εμπρός! ...ή μήπως όχι;

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφυλάσσει εδώ και μερικές μέρες τους περιπατητές και άλλους χρήστες του ποδηλατόδρομου του Αργίλου: Κατά μήκος της διαδρομής, και στο τμήμα από τις εγκαταστάσεις της Alfa μέχρι τον Άργιλο έχουν τοποθετηθεί τρεις κάδοι απορριμάτων. Σωστότατη κίνηση, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα δεν υπάρχουν οι γνωστοί μεγάλοι κάδοι στην οδό, καθώς δεν υπάρχουν κατοικίες.


[ΦΩΤ. 1]
Όμως, μάλλον κάνουμε ακόμη μια φορά δυο βήματα εμπρός και ένα (ή και περισσότερα ίσως) πίσω: Οι κάδοι τοποθετήθηκαν δίπλα στο κράσπεδο του ποδηλατόδρομου, και όχι από την έξω μεριά αυτού. Κάτι τέτοιο έχει σαν αποτέλεσμα την αφαίρεση πλάτους μισού τουλάχιστον μέτρου από το ωφέλιμο πλάτος του ποδηλατόδρομου.

Αν αυτό δεν φαίνεται μεγάλο πρόβλημα σε μερικούς, θα φανεί στην πράξη στην ερχόμενη Ποδηλατοπορεία που θα οργανωθεί τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, όπου η κίνηση των δικύκλων γίνεται σε κομβόι και είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν συγκρούσεις με τους κάδους.


[ΦΩΤ. 2]
Το θέμα είναι πως οι ΔΥΟ από τους ΤΡΕΙΣ κάδοι θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που να μη δημιουργούν πρόβλημα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται:

ΦΩΤ 1. Προφανώς ο συγκεκριμένος κάδος θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ! Είναι εμφανώς παράλογη η τοποθέτησή του στο σημείο αυτό.

ΦΩΤ 2. Το πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από τον ποδηλατόδρομο δεν χρησιμοποιείται ποτέ από τους πεζούς, για το λόγο αυτό εξάλλου τοποθετήθηκαν πάνω του και τα φωτιστικά σημεία. Θα ήταν λοιπόν ένα καλό σημείο και για τον κάδο.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια ανεύρεσης του υπεύθυνου για την τοποθέτηση των κάδων, για λογαριασμό των "Ποδηλατών Κοζάνης". Εάν κάποιος γνωρίζει σχετικά, τα σχόλια είναι ελεύθερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θανάση, δεν είναι μόνο ο κάδος λάθος. Στην Ελλάδα έχουμε τη συνήθεια να τοποθετούμε παγκάκια σε σημεία με όμορφη θέα, γυρισμένα... ανάποδα από τη θέα, ώστε να κοιτάνε το δρόμο (ο δρόμος είναι συνήθως το σημείο αναφοράς). Μια αντίστοιχη περίπτωση και εδώ...

Στο κλέβω και το ανεβάζω με αναφορά σε ΔΥΟ λάθη...

thanar είπε...

Συγχαρητήρια στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Κοζάνης, που μετά από σχετική παρότρυνσή μας μέσω της σχετικής ανάρτησης, προέβη σε επανατοποθέτηση των κάδων σε σωστότερα σημεία. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αφαίρεση δύο εκ των τριών κάδων, λόγω προαφανώς "ελλειπούς δυνατότητας στήρηξης". Ελπίζουμε πως θα επανέλθουν σίγουρα με την τελική λύση.