20.6.08

ΣΚΑΪ: Μήπως είναι λίγο offside?

Απ' όλα τα κανάλια που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό στερέωμα, είναι κοινώς αποδεκτό πως το περισσότερο "οικολογικό" είναι το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Προσωπικά, από τη στιγμή που άρχισε ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ να εκπέμπει στην περιοχή μου, μπορώ να πω πως κυριαρχεί στις τηλεοπτικές μου προτιμήσεις, με αποτέλεσμα να έχω γίνει fan καί του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, μέσω internet βέβαια. Οι εκπομπές τους είναι κατά κανόνα ενδιαφέρουσες, αν και μερικές φορές λίγο υπερβολικές, κυρίως όσον αφορά στο ραδιόφωνο.

Πρόσφατα όμως παρατήρησα κάτι στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ που με ωθεί στη συγγραφή αυτής της καταχώρησης. Είναι κάτι που προσωπικά με ενοχλεί πολύ, ιδιαίτερα κατά το βραδινό δελτίο του σταθμού. Όπως φαίνεται και στη συνημμένη εικόνα, στο φόντο του πλάνου διακρίνονται πεντακάθαρα μερικές δεκάδες υπολογιστών με το screensaver των windows να φιγουράρει πρώτη μούρη! Εκτός του ότι το συγκεκριμένο screensaver είναι κακόγουστο, εκτός του ότι οι TFT οθόνες δεν χρειάζονται screensaver, είναι απαράδεκτο να μένουν όλοι αυτοί οι υπολογιστές ανοικτοί, χωρίς κανείς να τους χρησιμοποιεί!

Φαίνεται λοιπόν πως το ΣΚΑΪ δίνει υπερβολική μερικές φορές σημασία στο τι κάνουν οι άλλοι, δεν προσέχει όμως τα του οίκου του. Κλασσικό ελληνικό φαινόμενο, εξ' άλλου!

Hint: οι TFT οθόνες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια όταν δείχνουν μαύρο, παρά άσπρο!